Сайдинг изолация

Сайдинг изолация

Сайдинг изолация – това е ново поколение изолация, която се създава по
технология за защита на фасадата от въздействието на външната среда. Сайдинг изолацията е вид “окачена вентилирана фасада” с доказана своята ефективност. Панелите са подредени по цялата фасада без никакви пролуки.

фирми за Сайдинг изолация фирми за Сайдинг изолация

Разнообразието от цветове дава възможност за различни дизайнерски решения. За това се използват различни цветове сайдинг. Към сайдинг изолацията може да се добавят и различни елементи, за да бъде фасадата още по-ефектна и красива. Това може да бъде каменна облицовка от лепен естествен или изкуствен камък, или пък щампован арт бетон. Това много зависи от от архитектурата и естетическите изисквания за прилагане на разнородни облицовъчни материали. С нашия индивидуален подход, можем да предложим да се получат оригинални решения.

фирми за Сайдинг изолация фирми за Сайдинг изолация

Защо да изберете сайдинг изолация?

– Със сайдинг изолация можем да „облечем” нови и стари постройки, като така да покрием дефекти по фасадите. Може да се изгражда върху къщи, вили, промишлени обекти, складове, бизнес сгради и хотели – приложението им е неограничено.

фирми за Сайдинг изолация фирми за Сайдинг изолация

– Винилът понася висока или ниска влажност, киселинна или алкална среда, резки температурни промени.
– Не абсорбира влага.
– Не се деформира под влияние на непостоянните климатични условия.
– Не се възпламенява и не поддържа горенето.
– Не отделя вещества, вредни за здравето на хората.
– Монтирането става бързо, чисто, безопасно и практически по всяко време на годината. Заслугата за това е на „сухата технология”, която елиминира външната мазилка върху зидарията и не се съобразява със сезоните.-


Изключително предимство на сайдингите е ефектът на “дишащата” фасада. Винилните панели са свързани помежду си така, че остават малки отвори, през които въздухо обменът се извършва без допълнителни устройства. Той изключва всякаква възможност за задържане на влага! Което на свой ред спестява над 30 % от разходите за отопление.


Технологията на монтаж на сайдинг изолацията позволява използването на:

– Вата с дебелина 5 см и паропропускливо фолио. Това гарантира желания микроклимат в жилището.
– Минерална вата – е сред най-често използваните за топлоизолая. Тя не гние, устойчива е на студ и на топлина, има ниска хигроскопичност, не гори и не я нападат гризачи.
– Каменната вата е единственият материал, който осигурява едновременно термо-, звуко- и пожароизолация на сградите. Тя е непромокаема, пропускаща пара, издръжлива на химикали трайна изолация, която ограничава развитието на бактерии, не задържа прах, а освен това може да бъде рециклирана. Големият й плюс е високата устойчивост на натиск.

фирми за Сайдинг изолация фирми за Сайдинг изолация

Поддържането на сайдингите изисква минимални усилия. Заради гладката си повърхност те трудно задържат замърсявания, а когато все пак ги има, е достатъчно периодичното им изплакване с вода. Отпадат обичайните разходи за добрия външен вид на сградата. При евентуална повреда на някой панел подмяната му с нов става за минути.

фирми за Сайдинг изолация фирми за Сайдинг изолация